Záchranné depozitum pro psy Beruška z.s.
tel: +420 608 480 646

Množírna psů Zlaté Hory

Množírna psů Zlaté Hory 

Na konci července 2019 jsme byli požádáni o pomoc spřáteleným spolkem a p. Helenou M., která se stará o týraná a zatoulaná zviřátka, zda by jsme se mohli postarat o několik psů ze zrušené množírny.
Psi se odebírali na několikrát, jelikož jich tam bylo fakt hodně.
My jich odvezli celkem 20. Byla to první várka co paní dobrovolně vydala. O další pejsky se postupně postaraly další spolky.
Již při přebírání psů jsme u jednoho pejska pojali podezření, že je slepý a je to geneticky albín. To se bohužel později potvrdilo. Také u něj byla zjištěna vážná vrozená vada srdce. I tento pejsek se určitě zapojil do reprodukce.

V říjnu jsme přijali ještě 12 štěňátek ve věku 4 – 6 týdnů a dvě fenečky se štěňátky ve věku do 10 dní. Ty se o svá štěňátka vzorně staraly.

oznor

cof

mde

 

Všichni pejsci měli společný znak : všeho a všech se hrozně báli. Měli panický strach z člověka, z doteku i z toho, že by jsme byli blíž u něho. Běhali po zahradě a drželi se co nejdál. Byli zablešení, začervení, měli záněty v uších i očích a byli opravdu hubení.

Množírny stále fungují díky lidem, kteří si řeknou „My nepotřebujeme papíry, na výstavy stejně jezdit nechceme a chceme jen mazlíčka…“
A také chtějí ušetřit pár korun. Pak se diví, když má pejsek zdravotní potíže a nebo je bázlivý nebo agresivní. To omlouvají, že on takový je od štěňátka. Ano je, jelikož jeho rodiče takoví byli. Velmi často slýchám i to, že „My jsme také zachránili štěňátko z množírny …“ Ale to štěně nezachránili …. Jen způsobili to, že máma tohoto štěněte bude příští hárání opět rodit a tak to půjde dál, dokud budou lidi hloupí a budou kupovat štěňata mimo jejich domov, kde se narodila a vyrostla. Je velmi smutné, že lidi nechápou, že koupí štěněte z množírny odsoudí jeho matku k dalšímu utrpení v kleci a množitele jen podpoří.
PROTO PROSÍM ZA VŠECHNY LIDI CO POMÁHAJÍ ZVÍŘÁTKŮM V NOUZI,
NEKUPUJTE ŠTĚŇATA Z POCHYBNÝCH PODMÍNEK!!!!