Záchranné depozitum pro psy Beruška z.s.
tel: +420 608 480 646

Nové zprávy

 

Za tento víkend se toho událo celkem hodně.

Nejveselejší zprávou je, že Murphy odjel v pátek do nového domova. Panička již poslala fotečky z nového domova :-).Více najdete v rubrice “ Z nového domova “.

V pátek jsme přidali ke smečce i posledního pejska Mika,který byl odebrán od toho feťáka a alkoholika. I on byl týrán a všechny řezáky má vykopané :-( (stejně jako Myška). I on si prošel peklem a bohužel se z počátku choval velmi agresívně. Raději předem útočil, než by se nechal znova bít a kopat. Jeho agresivait pramenila ze strachu z dalšího bití a týrání. Když poznal, že mu opravdu nic nehrozí a nikdo mu nechce ublížit,jeho chování se hoodně změnilo. Zjistil,že pohlazení i pomazlení je moc púříjemné a krásné. Sám si pro něj přijde a přítomnost člověka vítá. Nejraději je na klíně a někde poblíž člověka. Více o Mikovi najdete v rubrice “ Domov hledají “.

V pátek také porodila fenečka Merry, kterou jsme přivezli ve středu s dalšíma pejskama z jiného útulku,kteří jí a ještě dalších asi 40pejsků zachránili z otřesných podmínek ve velké množírně. Paní,které byli psi odebráni tuto fenku předávala s dvouměsíčním štěnětem,které vydávala za její. Velké bylo moje překvapení, když porodila 3 živá,ale velmi malinká štěňátka a jedno se narodilo mrtvé.

V sobotu jsme byli na akci “ Den Štěstí v Lošanech “. Bohužel,ale počasí nám vůbec nepřálo a tak jsme končili dost brzy. I přesto velmi špatné počasí,byla akce super a skvěle zorganizovaná. Více v rubrice “ Akce “

V neděli jsme museli ráno s Merry na veterinu do Prahy, jelikož stále krvácela. Na sonu bylo vidět,že děloha není úplně prázdná. Po domluvě jsme jí nechali vykastrovat. V děloze zůstali asi části munifikovaných štěňat a další očistky. Kdyby jsme se nerozhodli hned pro kastraci, s určitostí by z toho byl později zánět dělohy :-(. Operaci zvládla dobře. O miminka se stará a mlíčka má opravdu hodně. Její štěňátka musíme kojit z lahvičky, jelikož má silná antibiotika. Jen hojení budou stěžovat dva velké nádory na mléčné liště. Jizva se bude pařit :-(. Dnes se již trochu najedla, ale granulky jí nejedou. Vzala si vařené kuřecí masíčko :-)

Comments are closed.